Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
viking
Administrator
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Z za rogu
|
Wysłany: Czw 19:17, 01 Gru 2011 Temat postu: Mięsko do chlebka w g "Garnucha" |
|
|
Zalewa na 2 kg mięsa.
2 L wody
2 łyżki musztardy rosyjskiej
2 łyżki majonezu
1/3 szklanka soli -może być mniej
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, pieprz ziołowy, czosnek
wszystko to razem z mięsem gotować 15 min, odstawić do ostygnięcia.
Ponownie zagotowac przez 15 min. Zostawic do ostygnięcia.
Smacznego !!
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez viking dnia Czw 19:47, 15 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
bazyliszek
Moderator
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z za rogu..
|
Wysłany: Czw 23:01, 15 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
czyli, że to mięsko gotuje się w sumie tylko 30minut i już jest gotowe do jedzenia???
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
viking
Administrator
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Z za rogu
|
Wysłany: Czw 23:04, 15 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Gotujesz 15 minut. A pożniej stygnie w tej zalewie i jak ostygnie znów zagotowujesz i gotujesz 15 minut. Własnie robię. Napisze jaki jest efekt..
Efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania. To gotowanie dwa razy po 15 minut w zupełności wystarcza (szynka). Nie żalowac przypraw, ziól itd.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez viking dnia Pią 9:49, 16 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|