Forum www.baranki.fora.pl
Forum domowe
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mięsko do chlebka w g "Garnucha"

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.baranki.fora.pl Strona Główna -> Przepisy Kulinarne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
viking
Administrator



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z za rogu

PostWysłany: Czw 19:17, 01 Gru 2011    Temat postu: Mięsko do chlebka w g "Garnucha"

Zalewa na 2 kg mięsa.
2 L wody
2 łyżki musztardy rosyjskiej
2 łyżki majonezu
1/3 szklanka soli -może być mniej
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, pieprz ziołowy, czosnek

wszystko to razem z mięsem gotować 15 min, odstawić do ostygnięcia.
Ponownie zagotowac przez 15 min. Zostawic do ostygnięcia.

Smacznego !!


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez viking dnia Czw 19:47, 15 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazyliszek
Moderator



Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z za rogu..

PostWysłany: Czw 23:01, 15 Gru 2011    Temat postu:

czyli, że to mięsko gotuje się w sumie tylko 30minut i już jest gotowe do jedzenia???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
viking
Administrator



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z za rogu

PostWysłany: Czw 23:04, 15 Gru 2011    Temat postu:

Gotujesz 15 minut. A pożniej stygnie w tej zalewie i jak ostygnie znów zagotowujesz i gotujesz 15 minut. Własnie robię. Napisze jaki jest efekt..

Efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania. To gotowanie dwa razy po 15 minut w zupełności wystarcza (szynka). Nie żalowac przypraw, ziól itd.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez viking dnia Pią 9:49, 16 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.baranki.fora.pl Strona Główna -> Przepisy Kulinarne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin