bazyliszek
Moderator
Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z za rogu..
|
Wysłany: Czw 19:28, 06 Lis 2008 Temat postu: CONCHIGLIONI RIGATI NADZIEWANE |
|
|
Skałdniki:
40dkg makaronu Conchiglioni (duże muszle), 40dkg mielonego mięsa z drobiu, peczek szczypiorku, 8dkg kremówki, 5dkg szynki , pieprz czarny i kajeński, sól, cebula, 2 łyzki maku, 25dkg kremówki (na sos), tymianek.
Przygotowanie:
muszle gotować 5-7 minut w osolonej wodzie, odsaczyc i zahartowac. Szczypiorek posiekac, ubic na sztywno 8 dkg kremówki, szynke drobno posiekać. Wymieszać dokładnie mielone mieso , szczypiorek, szynke oraz kremówkę, doprawić do smaku sola i pieprzem czarnym i kajeńskim. Farszem napełnic muszle. Cebulke obrac, posiekać i podsmazyc na oliwie razem z makiem. Wlac 25 dkg kremówki. Muszle ułozyc w szerokim naczyniu, zalac sosem i dusic 15 minut. Przed pdaniem posypac tymiankiem.
Życze smacznego
Post został pochwalony 0 razy
|
|